Rammenet.dk | Internet til lokalområdet

Politiken

»Vi synes, det er for tidligt at trykke på aftrækkeren«: Lærerne vil aflyse årets eksaminer. Eleverne er lodret uenige 
05-04-2020
Danske Skoleelever mener i modsætning til Danmarks Lærerforening, der opfordrer til en aflysning af årets afgangsprøver for landets 9.- og 10.-klasseelever, at man bør strække sig langt for at bevare eksaminerne.

Professor: Stop dig selv. Du er ikke ekspert 
05-04-2020
Tillid er alfa og omega for at klare os gennem krisen. Så selv om det klør i fingrene for at blande os sociale medier, må vi som debatører, kommentatorer og almindelige borgere huske, at vi er afhængige af den ekspertise, vi har delegeret til forskere og myndigheder.

Mette Frederiksen: »Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske« 
05-04-2020
En genåbning af Danmark afhænger af sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og af om danskerne fortsat efterlever myndighedernes anvisninger.

Uden for kontortid: Jeg findes allermest sammen med andre 
05-04-2020
Hvis man går og tror, at man er blevet introvert med alderen, får man det endeligt afklaret, når man tvinges til ikke at være sammen med andre.

Spørg Bente Klarlund: Er det forsvarligt at spille golf? 
05-04-2020
Bente Klarlund Pedersen svarer på sundhedsspørgsmål. Her er emnet corona og golf

E-avisen 6. april 
05-04-2020
Højgravide Lykke Møller Thomsen blev ramt af covid-19 og var omgivet af personale i fuldt beskyttelsesudstyr, da hendes datter kom til verden. Nu er hun hjemme og gør alt, hvad hun kan for, at lille Emilia ikke også skal blive smittet.

Hendes roman dissekerer 'den perfekte kvinde': Hun væmmes ved, at kvinder fastholdes og holder sig selv fast i skønhedsidealet 
05-04-2020
Kan man slippe fri fra skønhedsidealer og perfektionspresset? Ottessa Mosfegh, der i romanen ?Mit år med ro og hvile? lader sin hovedperson sove fra det hele, indrømmer at hun selv har svært ved at stoppe jagten på skønhed.?Jagten på perfektion er en social sygdom, siger Ottessa Moshfegh, der har skrevet en roman om en kvinde, der undviger ræset ved at tage piller og sove i et år. Selv kan forfatteren heller ikke slippe drømmen om at blive smukkere. mere, ikke mindre smuk. ?????????????

Dansk professor er blevet omvendt: »Det kan begrænse smitten, hvis vi alle bærer mundbind« 
05-04-2020
Flere lande har indført påbud eller anbefalinger om brug af mundbind blandt den almindelige befolkning. En dansk professor er overbevist, og WHO-ekspert er også positiv. Men Statens Seruminstitut vil ikke ændre anbefalinger.

Ny teknologi, der beskytter sundhedspersonalet, går uden om Danmark 
05-04-2020
Andre vestlige lande har i højere grad end Danmark omfavnet digitale værnemidler. Der er enorme potentialer i det, mener Dansk Sygeplejeråd, men lægeforeningen advarer mod eksperimenter.

Svenskerne slap med skrækken: Stockholm undgik katastrofemedicinske tilstande 
05-04-2020
Officielt er dødstallet i Sverige 401, men tallet er en del højere på grund af forsinkede data, forklarer myndighederne.

Undervandssex i balletten: Se bare, hvordan han med sine liderlige grabber og reptilagtige ryk med hovedet kan smyge sig besnærende omkring den lille lækkerbisken 
05-04-2020
?Napoli? er meget mere end guldrandet kulturarv og harmløs solskinsballet. Ude på de Bournonvilde dybder foregår en kamp på liv og død med de seksuelle drifter. Især kvinderne er ustyrlige.

»Jeg giver hånd uafbrudt«: Humor kan ikke klare coronakrisen for Boris Johnson 
05-04-2020
I Storbritannien tager kritikken til, i takt med at dødstallene stiger. Coronasmittede Boris Johnson har måttet bytte humor ud med alvor, og han kan blive tvunget til at bede EU om hjælp.

Intensivlægernes formand: »Jeg er overrasket over, at det tager så lang tid, før infektionen falder til ro, og patienten kan trække vejret tilstrækkeligt selv« 
05-04-2020
Det bliver nærmere tre uger eller mere, at kritisk syge patienter med covid-19 skal ligge i respirator, siger anæstesi- og intensivlægernes formand, Joachim Hoffmann-Petersen. Han frygter, at overlevende vil få permanent nedsat lungefunktion.

Uden filter: På kirkegården møder Surdejsrødhætte og bedstemor en rasende coronaulv 
05-04-2020
Og når du går af sted på vejen hjem til bedstemor, så skal du ikke stoppe og tale med nogen, du skal gå di-rek-te hjem til bedstemor med madkurven. Okay?

Når skolerne må åbne igen: »Planen er helt klar. Nu mangler vi bare at få fortalt under hvilke forhold, vi kan åbne« 
05-04-2020
På Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro har man efter tre ugers lukning forsøgt at planlægge fremad. Skoleleder Jeanne Jacobsen har lavet en handleplan, som ifølge hende ville være optimal for skolen at følge, når de må åbne op igen.

Med armene løftet mod himlen fejrer de palmesøndag i Valby: »Det er megafedt, at det her er en mulighed« 
05-04-2020
Kirker landet over må ikke holde gudstjenester, så længe Danmark er lukket ned. I Valby har man fundet en løsning ? nemlig drivein-gudstjeneste. Her bliver du i din bil, alt imens du både kan lytte og synge med.

Løber-bashing eller sund fornuft? Københavns Kommune opfordrer løbere til at holde sig væk fra Søerne 
05-04-2020
Når vejret er godt, er der trængsel på de mest populære grønne pletter i København. Derfor opfordrer kommunen nu løbere til at vise hensyn eller finde helt andre steder at motionere. Men hvor, spørger løberne tilbage.

Skal vi op på 60 pct. smittede? Det er endnu uvist om flokimmunitet kan redde os, siger eksperter 
05-04-2020
Det er stadig uvist, om en raskmeldt coronapatient er helt, delvist eller slet ikke immun for at blive smittet igen. Så det er for tidligt at sige, hvor stor en rolle flokimmunitet vil spille i kampen mod den smitsomme og potentielt dødelige virus. , mener tre viruseksperter?

Engangsknald og hemmeligheder: En skrækindjagende kvinde forfølger sine drifter i stjerneforfatters debutroman 
05-04-2020
Leïla Slimanis debutroman ?Adèle? er endelig oversat til dansk, og selv om den ikke er helt på højde med ?Vuggesang?, er den et forrygende portræt af en moderne Madame Bovary.